Hur man fyller på vindrutespolarvätska - tips och tricks

Påfyllning av vindrutespolarvätska är en av de saker i bilen som verkligen alla kan göra utan problem. Här kan du definitivt spara dig själv resan till verkstaden och därmed kontanter, för även små "tjänster" läggs snabbt upp.

(foto: Toyota)

Köp vindrutespolarvätska eller gör den själv

För att fylla på vindrutetorkarsystemet behöver du inte veta något om bilar, och ändå är processen klar inom några minuter. Först och främst behöver du spolarvätska: Du får färdig spolarvätska för sommaren samt spolarvätska med frostskydd för vintern.

Koncentrat av spolarvätska för vindrutor

Alternativt kan du helt enkelt blanda din spolarvätska själv med ett spolarvätskekoncentrat. För att göra detta häller du koncentratet i destillerat vatten enligt instruktionerna. Förhållandet mellan spolarvätskekoncentrat och destillerat vatten är vanligtvis 1:4.

Gör din egen spolarvätska

Om din spolarvätskebehållare är överraskande tom kan du naturligtvis hjälpa dig själv med en egen blandning när du inte har något annat till hands. För att göra detta, häll alkohol i destillerat vatten i förhållandet 1:2. På vintern måste du naturligtvis lägga till frostskyddsmedel. Om du är ute och går på sommaren kan du använda det enklaste alternativet och använda enkelt kranvatten.

Fyll på vindrutetorkarsystemet

Att fylla på spolarvätska i lämplig vattentank är enkelt. Allt du behöver är en liten, ren tratt och spolarvätska. Om du inte har tratten kan du hälla den direkt från flaskan, men räkna med några stänk om du inte är extremt försiktig när du häller.

Öppna först motorhuven på din bil. Du känner igen spolarvätsketanken relativt enkelt genom att den oftast består av genomskinlig plast.

Reservoarlock för vindrutespolarvätska - (Ford F-150 visas)

Vattenbehållarens lock är vanligtvis blått eller grått och har en symbol. Symbolen är vanligtvis en vindrutetorkare eller en liten vattenfontän.

Placering av spolarvätskans tanklock på Toyota RAV4

För sedan in tratten i vindrutetorkarsystemets öppning och häll försiktigt i vätskan, eller häll den direkt om du inte har någon tratt.

Påfyllningsöppningen har en motsvarande markering där du kan se när du har fyllt på tillräckligt med vätska. Om markeringen inte längre går att känna igen skickar du bara in ett finger i vindrutetorkarsystemet, så länge du inte rör vid vindrutetorkarvattnet kan du fortsätta att fylla på.

Slutligen, glöm inte att stänga vindrutetorkarens tank igen.

Video:

Scrolla till toppen