Är Range Rover Evoque-nyckelbrickan vattentät?

Om din Range Rover Evoque är utrustad med fjärrstyrt nyckellöst system får du en fjärrkontroll som kan användas för att bekvämt låsa och låsa upp fordonet med en knapptryckning. Är den här nyckelbrickan vattentät?

Range Rover Evoque - (yakub88 / Shutterstock)

Om din Range Rover Evoque nyckelbricka har badat i tvättmaskinens tvålvatten efter att du glömt att ta upp den ur byxfickan är det troligt att den är vattenskadad, men det kan fortfarande vara möjligt att rädda nyckelbrickan.

Vattenbeständig, inte vattentät

Din Evoque-nyckel har gummitätningar som förhindrar att vatten kommer åt det elektroniska chipet inuti. Ett stänk av vatten eller kort exponering för lätt regn bör gå bra, men exponering för alltför stora mängder vatten som att sänka ner nyckeln i poolen kan få vattnet att tränga igenom tätningarna och skada chipet. Att sänka ner nyckeln i havsvatten på stranden kan vara mycket mer skadligt för ficklampanelektronik på grund av saltvattnets höga ledningsförmåga.

Men min nyckelbricka överlevde vattenexponeringen?

Om din Evoque-nyckelbricka har överlevt en tvättcykel eller ett djupt bad i havs- eller poolvatten gör det inte nyckelbrickan vattentät, det betyder att du hade tur. Exponering för mycket vatten ökar risken för vattenskador, så du bör inte göra detta till en vana. Ta bara nyckelbrickan ur fickan och lägg den i en torr väska när du badar i havet, paddlar kajak, kanot, forsränning, klättring och andrautomhusaktiviteter där nyckelbrickan annars skulle bli våt.

Så här räddar du nyckelbrickan från vattenskador

Om din Evoque-nyckelbricka slutar fungera efter att ha utsatts för rent kranvatten eller regn ska du omedelbart ta ur batteriet och rengöra den elektroniska komponenten med hushållspapper och låta den torka helt innan du sätter tillbaka batteriet.

Vid exponering för saltvatten, tvål eller smutsigt vatten rekommenderas att du rengör chipet med isopropylalkohol eller elektronikrengöringsmedel. Om nyckelbrickan fortfarande inte fungerar efter rengöring och torkning har chipet förmodligen gått sönder och du måste köpa en ny nyckel.

Scrolla till toppen