Dörren till Rolls Royce Ghost gnisslar när den öppnas eller stängs

Om en dörr i din Rolls Royce Ghost gnisslar när den öppnas eller stängs är det inte bara irriterande, utan kan också minska dörrens livslängd. I den här artikeln diskuterar vi hur du kan eliminera och förhindra sådana gnisslande ljud i ditt fordon.

Rolls Royce Ghost - (Lyx Fred Sherman / Shutterstock)

Vad orsakar en gnisslande dörr i Ghost?

Gnisslet kommer vanligtvis från dörrkontrollen eller gångjärnen. Spökdörrar har ett relativt tjockt lager fett från fabriken, men smörjmedlet försämras på grund av att dörren öppnas och stängs ofta under många år. Om smörjmedlet inte längre finns tillgängligt eller bara är otillräckligt tillgängligt gnider metall mot metall - och detta leder till ett gnisslande ljud.

Så fixar du en gnisslande dörr i Ghost

Det finns en snabb lösning för en gnisslande dörr i Ghost. Eftersom smörjskiktet saknas när den gnisslar behöver den bara smörjas om med ett nytt medel. Öppna och stäng den gnisslande dörren långsamt. Om du lyssnar noga kan du lokalisera ljudet. På så sätt vet du vilket gångjärn som behöver få sitt smörjskikt återställt. Det är där du applicerar det nya smörjmedlet - men det rekommenderas att smörjakontroll av alla dörrar/stopp och gångjärn på alla dörrar i fordonet.

Använd vit litiumfettspray

I de flesta verkstäder används vitt litiumfett för smörjning av dörrar. Vitt litiumfett är ett tjockt sprayfett som ger långvarig smörjning utan att droppa eller rinna. Produkten är särskilt lämplig för att minska friktionen hos metalldelar och därmed hålla anslutningarna smidiga.

Vitt litiumfett är vattenavvisande, temperaturbeständigt, droppar inte när det appliceras och ger ett långvarigt skydd för metallanslutningar.

Hur man applicerar vitt litiumfett

  1. Öppna dörren som låter i ditt Ghost helt och hållet.
  2. Rengör dörrgångjärnen först om de är smutsiga.
  3. Spraya lite vitt litiumfett i gångjärnen och kontrollera dörren.
  4. Öppna och stäng dörren några gånger så att smörjmedlet kan tränga in så mycket som möjligt.
  5. Det gnisslande ljudet bör vara borta.
  6. Rengör överflödigt smörjmedel med en torr trasa.

Använd inte penetrerande olja

Spraya inte penetrerande olja som en vanlig WD-40 på dörrgångjärn, det kommer att ta bort det befintliga fettet och sedan avdunsta snabbt, vilket orsakar gnisslande ljud igen efter en tid. Använd minst silikonsmörjmedel, men vitt litiumfett rekommenderas.

Att använda WD-40 multi-use produkt kan tillfälligt eliminera gnisslande ljud, men det kommer också att rensa bort eventuellt kvarvarande fett från gångjärnen. Och när det avdunstar kommer det gnisslande ljudet att komma tillbaka med en hämnd.

Byt ut dörrkontrollenheten

Om smörjning av dörren inte eliminerar det gnisslande ljudet i din Rolls Royce Ghost, kan du behöva byta ut dörrkontrollenheten. De interna komponenterna i dörrkontrollen kan ha korroderat eller slitits ut och ger upphov till ett gnisslande ljud.

Dörrkontroll (även kallad dörrstopp, dörrbroms eller dörröppningsbegränsare) har många funktioner. Den begränsar hur långt du kan öppna dörren, stoppar dörren i mellanlägen och förhindrar att dörren slås igen eller öppnas med kraft.

Varning: Om du väljer att byta ut dörrkontrollen själv, var försiktig så att du inte öppnar dörren helt efter att dörrkontrollen har tagits bort. Om dörren svänger upp helt på grund av stark vind eller mänskliga misstag kan det orsaka skador på karossen och lacken på ditt fordon.

Använda motorolja som smörjmedel

Om du inte har vitt litiumfett och inte vill köpa ett (det kostar bara 10 dollar), kan du använda motorolja för att smörja dörrarna på din Ghost. Du kanske har lite liggande hemma från ditt senaste oljebyte, du behöver inte mycket.

Förhindra gnisslande dörrar

Små försiktighetsåtgärder räcker för att förhindra att dörrarna gnisslar i Ghost. Ta regelbundet bort damm från gångjärnen med en dammsugare och kontrollera några gånger om året om det fortfarande finns ett tillräckligt lager fett. När smörjmedlet är nästan borta bör du applicera mer innan dörren kan börja gnissla. Det rekommenderas generellt att smörja dörrarna en gång per år eller ett par gånger om året.år.

Smörj dörrlåset

Vi rekommenderar att du smörjer spärren på varje dörr i din Ghost minst en gång vartannat år för smidig drift och lång livslängd. Du behöver inte skaffa ett separat smörjmedel för detta ändamål, du kan använda samma vita litiumfett för att smörja både dörrgångjärnen och spärrarna.

Spraya lite smörjmedel i spärren, stäng och öppna sedan dörren några gånger. Rengör eventuellt överflödigt smörjmedel som kan ha stänkt på dörrens färg/kropp.

Smörj huvens och bagageutrymmets spärrar

Smörj även huvens och bagageutrymmets spärrar när du ändå håller på. Det säkerställer smidig funktion och förbättrar komponentens livslängd.

Slutsats

Om en dörr i din Rolls Royce Ghost ger ifrån sig gnisslande ljud när den öppnas eller stängs, bör du alltid börja med att smörja gångjärnen och dörrens kontroll/stopp. Om det inte fungerar, överväg då att byta ut dörrens kontroll (om ljudet verkar komma från den).

Scrolla till toppen