Trådlös Android Auto på GMC Yukon, hur man ansluter

GMC Yukon stöder Android Auto som låter dig komma åt dina Android-appar som YouTube Music, Google Maps, Waze och Spotify via fordonets infotainmentskärm. Du kan också ringa telefonsamtal, skicka meddelanden eller använda navigering med röstkommandon med hjälp av Google Assistant.

GMC Yukon - (foto: GMC)

Installera Android Auto på din smartphone

Du måste ha en Android-enhet med 5.0 Lollipop eller nyare version för att använda Android Auto på GMC Yukon. Android 6.0 Marshmallow eller högre version rekommenderas för optimal prestanda. Om din enhet har Android 9 Pie eller äldre operativsystem måste du först ladda ner Android Auto-appen från Google Play Store, annars är appen inbyggd.

Om du vill använda "Hey Google"-tjänsten med Google Assistant i din Yukon måste du kontrollera att funktionen är aktiverad på din enhet. På din Android-telefon öppnar du Google app. Längst ned till höger trycker du på mer Gå sedan till Inställningar > Röst > Matchning av röster och slå på Hej Google .

Aktivera Android Auto i Yukon

Du måste aktivera Android Auto i Yukons infotainmentsystems inställningar innan du kan använda det. Detta kan du göra genom att gå till Inställningar , sedan öppna Appar fliken och se till att Android Auto är påslagen.

Möjligheten att aktivera/inaktivera Android Auto finns under Inställningar> Appar.

Trådlös Android Auto på Yukon

Om du har en GMC Yukon av årsmodell 2021 eller senare kan du använda Android Auto trådlöst.

Krav för trådlös Android Auto

Du måste ha en kompatibel Android-telefon med en aktiv dataplan, 5 GHz Wi-Fi-stöd och den senaste versionen av Android Auto-appen för att kunna använda den trådlösa Android Auto-funktionen på din Yukon. Trådlös projektion är kompatibel med dessa Android-versioner:

 • Alla telefoner med Android 11.0
 • En Google- eller Samsung-telefon med Android 10.0
 • En Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ eller Note 8 med Android 9.0

Så här konfigurerar du trådlös Android Auto

 1. Aktivera WiFi och Bluetooth på din Android-enhet.
 2. Tryck på Android Auto knappen på startskärmen på Yukons infotainmentskärm.

 3. Tryck sedan på Anslut en telefon knapp.

 4. Välj ditt fordonsnamn, som vanligtvis är "myGMC", i Bluetooth-identifieringslistan i din Android-telefon. Identifieringslistan finns vanligtvis under Inställningar > Anslutningar > Bluetooth , men det kan variera beroende på enhetens märke och modell.
 5. Ett popup-fönster med en begäran om Bluetooth-parning visas på din telefon med en pinkod. Kontrollera att den matchar koden som visas på din Yukons infotainmentskärm (av säkerhetsskäl) och tryck sedan på Par i ditt fordon, tryck även på Par på din telefon.
 6. Tryck sedan på Ja Begäran om tillgång till meddelande på din telefon om du vill komma åt dina telefonmeddelanden via Android Auto i Yukon.
 7. Acceptera villkoren för Android Auto i ditt fordon.
 8. Du kan bli ombedd att ge vissa behörigheter till Android Auto-appen på din telefon, t.ex. hantering av telefonsamtal och SMS. Ge alla nödvändiga behörigheter.
 9. Ett meddelande "Ansluta till Android Auto" visas och sedan startar Android Auto på pekskärmen.

Android Auto via USB

 1. Anslut din Android-telefon till GMC Yukons USB-port med en USB-datakabel i original.
 2. Acceptera villkoren för Android Auto i ditt fordon, om sådana finns.
 3. Du kan bli ombedd att ge vissa behörigheter till Android Auto-appen på din telefon, t.ex. hantering av telefonsamtal och SMS. Ge alla nödvändiga behörigheter.
 4. Efter några sekunder startar Android Auto på din Yukons infotainmentskärm.
Placering av USB-dataport i GMC Yukon.

Om du är osäker på vilken USB-port som stöder Android Auto på just din Yukon-variant kan du läsa i fordonets instruktionsbok - eller så kan du prova att ansluta kabeln, en efter en, i alla USB-portar i instrumentpanelen och mittkonsolen.

Android Auto

För att gå tillbaka till standardstartskärmen för infotainmentsystemet, tryck på Exit-ikonen i Android Auto.

Android Auto fungerar inte på GMC Yukon

Om Android Auto inte startar på din Yukon när du ansluter USB-kabeln och det inte finns någon Android Auto-ikon i listan över appar i infotainmentsystemet, kan det bero på ett antal orsaker:

 • Android Auto är inaktiverat i inställningarna för infotainmentsystemet i din Yukon.
 • Android Auto är inte installerat på din telefon, se till att det är installerat och har nödvändiga behörigheter.
 • Den USB-datakabel du använder är defekt eller av ett annat märke. Prova en annan kabel, helst originalkabeln.
 • Den anslutna USB-porten på din Yukon stöder inte Android Auto. Prova med andra USB-portar.
 • Ett programfel är orsaken till problemet med Android Auto. Försök att återställa Yukons infotainmentsystem till fabriksinställningarna. Radera också data och cache för Android Auto på din telefon genom att gå till Inställningar> Appar> Android Auto> Lagring.
 • Du har en äldre modell av Yukon som inte stöder Android Auto. Endast GMC Yukon-fordon av 2016 års modell och senare är kompatibla med Android Auto.

Om du fortfarande inte kan ansluta Android Auto i din Yukon bör du låta en auktoriserad GMC-återförsäljare kontrollera ditt fordon.

Använda Google Assistant på GMC Yukon

Google Assistant är en artificiell intelligens-driven röstigenkänningsfunktion från Google som hjälper dig att koncentrera dig på vägen när du kör din Yukon eftersom du kan styra funktionerna i din Android-enhet med röstkommandon.

Med den virtuella assistenten kan du ringa, lyssna på och skicka textmeddelanden, spela musik, få vägbeskrivningar och använda andra funktioner i din Android-telefon handsfree. Du kan även fråga Google Assistant om aktuella väderförhållanden, aktiekurser eller kommande händelser i din kalender.

För att komma åt Google Assistant, tryck och håll ned talknappen på ratten i din Yukon tills du hör en ljudsignal.

Röststyrningsknapp på ratten i GMC Yukon - tryck och håll in knappen för att starta Googles virtuella assistent när Android Auto är aktivt i infotainmentsystemet.

Du kan också komma åt Google Assistant genom att trycka på mikrofonknappen i Android Auto-appen.

Tryck på mikrofonknappen för att starta Google Assistant.

Om "Hej Google" funktionen är aktiverad i din Android-enhet under Matchning av röster inställningar kan du också helt enkelt bara säga: "Hey Google". När du hör den akustiska varningen kan du börja be om hjälp.

För bästa resultat när du använder Google Assistant ska du tala tydligt och minska bakgrundsljudet genom att stänga fönstren. Rikta också luftventilerna på instrumentpanelen så att de inte pekar mot bilens mikrofon.

Vilka Yukon-modeller stöder Android Auto?

GMC Yukon 2016 och senare modellår är kompatibla med Android Auto.

Använda Waze-navigering på GMC Yukon med Android Auto

Waze bygger på en kombination av Android Location Service och realtidsinformation från databasen med 100 miljoner användare. Det är en av världens bästa appar när det gäller att inkludera byggarbeten och trafik i ruttförslagen. Waze kan också ge uppdaterad information om olyckor och oväntade förseningar. Appen är helt kompatibel med Android Auto. Ladda bara ner Waze-appen frånGoogle Play Butik på din telefon och tryck på dess ikon i Android Auto-appen på din Yukons infotainmentskärm.

Använda Google Maps på GMC Yukon med Android Auto

Det finns ingen lista över de bästa Android-apparna för bilar utan att inkludera den främsta navigationsappen, Google Maps. Maps är en viktig del av Androids ekosystem och kommer sannolikt att vara den app som du använder mest när du kör din Yukon. För många människor är valet mellan Waze och Google Maps en fråga om personlig preferens. Vi tycker: Båda är bra. Du behöver inte ladda ner Google Maps-appen somär en inbyggd funktion i Android-enheter.

Använda Spotify på Yukon

Du kan använda Spotify för att strömma musik i din Yukon. Installera bara Spotify-appen från Google Play Store så visas dess ikon i infotainmentdisplayen när Android Auto är aktivt.

Du kan använda röstkommandon för att spela upp musik handsfree på Spotify med Google Assistant. Lägg bara till "på Spotify" i slutet så att Google Assistant vet vilken tjänst du hänvisar till (t.ex. "Hej Google, spela min spellista 'Veckans mix' på Spotify").

Google Assistant kan spela upp låtar, artister, album, spellistor, podcasts m.m. Du kan också "gilla" musik, fråga vad som spelas och styra uppspelningen (t.ex. volym, hoppa över låt, spela upp/pausa).

Alla appar är inte kompatibla med Android Auto

Om du tror att du kan använda alla dina Android-appar i din GMC Yukon med Android Auto har du fel. Urvalet av kompatibla applikationer är begränsat och du måste leva med begränsningar, särskilt med messenger-appar. SMS och WhatsApp kan nästan uteslutande styras via Google Assistant. Det innebär att du inte kan se din meddelandehistorik, utan bara få nya meddelanden upplästa föreller till och med diktera meddelanden själv.

Med Android Auto på din Yukon kan du bland annat använda följande appar: Telefon, Whatsapp, Meddelanden, Facebook Messenger, Skype, Telegram, Kalender, Nyheter, Pandora, Spotify, iHeartRadio, Audible, Amazon Music, YouTube Music, Waze och TomTom GO.

Videodemonstration (installation av trådlös AA)

Titta på den här videon för att lära dig hur du ansluter och använder trådlös Android Auto i GMC.

Video: Trådlös förhandsvisning av Apple CarPlay i GMC Yukon

Titta på den här videon för att se hur du ansluter trådlös Android Auto i GMC Yukon.
Scrolla till toppen